Vissza
THE VILLAGE
TERVEZÉS ÉVE
2017
HELYSZÍN
Magyarország, Budapest
PROJEKT CSAPAT
Vezér Dávid, Kutasi Dániel, Endes Szabolcs, Singer Ádám, Horváth Sándor, Kühn Csaba, Halász Dániel, Németh Máté, Mihályi Zsolt, Pribil Ádám, Hamburger Tamás
PUBLIKÁCIÓ
Milyen házat építsek? XVIII. évfolyam 2016./1. szám

Az építtető már ismert minket, belsőépítészeti munkáinkról és gondolkodásmódunkról. Ezért is osztotta meg velünk ötletét, vont be a stratégiai gondolkodásba, mert tetszett neki a szempontrendszerünk.

A válság idején született meg az ötlet, hogy a római partra egy nagyszabású projektet valósítson meg. Először csak vázlatterveket kért a klasszikus római parti nagytelekre, ahová klasszikus nagyméretű társasházak épültek és épülnek. Az javasoltuk, hogy menjünk szembe a hagyománnyal, egy merőben más megközelítéssel luxusvillák elhelyezését akartuk, nagy privát kertekkel, közös medencével, portaszolgálattal, csónakházzal.

Ezzel a tervezési programmal viszont már nem egy-egy villa tervezése volt a feladat, hanem várostervezési munka is volt, ahol az egyes házak dialógusban vannak egymással és meghatároznak egy egységes arculatot, egy kis mikró közösséget.

Ez az egységes telepítés és épületkoncepció adja az erejét a Villagenek, mely egy új szintre emeli a kényelmes, luxus életformát. A Village egy újszerű megoldás volt Magyarországon. Stratégiailag összefogott villapark, mely egyúttal üzleti modell is volt. Ezzel a koncepcióval versenybe szállt a budai hegyekben található házakkal, sőt többletet kínált azokkal szemben. Az engedélyezési tervek három hónap alatt készültek el, ami nagyon feszített tempó alatt tudott elkészülni.

A házak rekord idő alatt keltek el, gyakorlatilag látványtervekről vették meg az épületeket. Számunkra ez volt az első nagyléptékű projekt, amiben megkezdtük a többszereplős csapatmunkát. Összesen 11 típusház és társasházat terveztünk. A házakat igényes anyaghasználat jellemzi, innovatív műszaki megoldásokkal, ahol a nagyvonalúság alapvető..