Vissza
VILLA BG
TERVEZÉS ÉVE
2017
HELYSZÍN
Magyarország
PROJEKT CSAPAT
Horváth Sándor, Hajas Viola, Krupp Márton, Tóth Anett, Judik Barbara, Bagin Attila, Pribil Ádám
PUBLIKÁCIÓ
Milyen házat építsek? XX. évfolyam 2018/1. szám

Van az a feladat, amikor a tervező és a megrendelő olyan hamar megtalálják a közös hangot, hogy a tervezési folyamat már „gyerekjáték”. Ezt az élményt pedig lehet fokozni egy olyan ügyféllel, akinek lételeme a pörgés. Így a teljes tervezés kapott egy olyan plusz dinamikát, amihez hasonlót csak ritkán él meg egy építész.

Az amerikai divat világában eltöltött évek során megtapasztalt illetve magáévá tett lazaság és könnyedség, kiváló ízléssel párosult, ezt pedig a trendek követése tette mindig frissé. Ezzek összességében pedig egy igazi kihívás és örömmunka garantált zálogai. Már az első skiccek után gratulált nekünk, hogy sikerült ráéreznünk az irányra, amit keresett és attól kezdve szabadkezet adott a tervezés során, így születhetett meg pár vagányabb és bátrabb tervezői tollvonás.

Az épület anyaghasználatában koherens, a külső anyagok befolynak a beltérbe, így homályosítva el a kint és bent fogalmát. Ezt keressük mindig, ebben hiszünk szilárdan. A telek különleges adottságokkal rendelkezik (kiváló panoráma, jó tájolás), ami tovább segítette a szárnyaló tervezői fantáziát. Az épület bár családi ház, térszervezését tekintve jól elkülöníti a nappali és a háló funkciókat.

Míg lent lehetőség van nagyobb baráti társaságok fogadására - a tágas nappali és elegáns konyha-étkezőnek köszönhetően -, addig az emeleten zavartalanul el lehet vonulni. Összességében egy extravagáns ház született ebből a példaértékű együttműködésből, ahol a megrendelő személyiség és a tervező kreativitása egy karakteres tömegben öltött formát.