Prémium szállásélmény Kaposváron

Minden épületnek van egy sztorija, ez olyan építész-közhely, mint a megfagyott muzsika. Szálláshely tervezéskor azonban különösen fontos, hogy a történet elmesélésre kerüljön, hiszen aki utazik azért teszi, hogy élményeket gyűjtsön, új ingerek érjék. Annak a helynek is ezt kell biztosítania, ami az utazás legszűkebb környezete: a szállás.
Abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy a beruházó maga a város, így adta magát, hogy az épület identitását is maga Kaposvár adja, hiszen egy városi hotelberuházás azért valósul meg, hogy újat meséljen saját helyszínéről és még szélesebb körben ismertesse meg magát.

 

Tervezési fókuszok, analízis

A tervezést – mint minden alkalommal – egy mindenre kiterjedő analízissel kezdtük. Számunkra is nagy élmény volt felfedezni közben Kaposvárt és környékét, valamint az általa kínált szerteágazó lehetőségeket. A város maga is nagy hangsúlyt fektet arra, hogy jól felismerhető arculata, identitása legyen, így nem volt nehéz dolgunk, amikor ennek az úticélnak az erősségeit kellett csokorba szedni, majd erre építészettel és belsőépítészettel reagálni, a meglévő alapokra ráerősíteni és elmélyíteni az itt megszálló vendégekben. A hotel célja a szálláshely funkción túl: Kaposvár értékeinek bemutatása és népszerűsítése.

 

Kialakult koncepció és leírás

A fentiek mentén egy olyan projekt-koncepciót tudtunk a közös munka során létrehozni, ami a város már meglévő, nagyon átgondolt és részletesen kidolgozott márkáját erősíti. A szomszédban lévő strandfürdővel, uszodával és wellnessel jó szinergiában, egymást erősítő funkciókként tudnak megjelenni, így beruházásként is sikeresnek ígérkezik. Olyan elemekkel is bővítettük a tervezési programot, amely a városban élőknek is pluszt tud adni, így az egyes szolgáltatások nemcsak a hotel vendégeinek, de a városban lakóknak is elérhetőek. Ebből a projektből így a beruházó, a város, a helyi vállalkozók, az itt élők, valamint a vendégek is profitálhatnak.

 

Általános leírás és részletezés

Maga a tervezési terület kihívásokat támasztott. A vasút felé néző szobákat minimalizáltuk, a megérkezésnek méltó helyet biztosítottunk, továbbá a meglévő fürdőépülettel is megfelelő kapcsolatot hoztunk létre. Mindezeknek a külső erőhatásoknak a következtében egy elvékonyodó, hosszú, lendületes formájú házat terveztünk, amely egy hídból indulva egy keskenyebb tömegben folytatódik, majd megtörve azt kiszélesedik. Erre a lendület-hatásra erősít rá a negyedik emelet az emelkedő födémmel. Az épület belső tereit, már eleve a belsőépítészeti koncepció alakította, az építészet és belsőépítészet párhuzamosan formálódott, ennek révén tudatos térképzések jöttek létre az épületen kívül és belül egyaránt.

 

 

A projekt munkacíme Spoiler Hotel, mely jelzi azt a rengeteg felfedezni valót, amit a helyszín kínál. Megjelenítettük építészetben, vagy belsőépítészetben – rávilágítottunk a felfedezésre váró desztináció minden erényére. Ezt vagy az épület formavilágával, tereinek kialakításával értük el, vagy a tervezetten megjelenő tematikus SPOT-pontok betervezésével, melyek random elhelyezése is a felfedezés-élményt erősítik. 

A lobby feletti kürtővel, és a sky-wellnessel megjelenítjük a Zselic függőleges végtelenjét:

 

 

A szobákban Rippl-Rónai szín és formavilágát belsőépítészeti megoldásokkal hoztuk felszínre:

 

 

A hotelben megtalálható még: a zseniálisan felújított színházra való utalás a konferencia teremben; a városban teljesen váratlan helyeken megjelenő kis zöld szigetek az épületbe harapott kis kertekkel:

 

 

Kaposvár ezer szálon való kapcsolódása a vízhez (akár a Desedára, akár a sportra, akár a fürdőzésre, vagy épp a városképet meghatározó szökőkutakra gondolunk):

 

 

 

 

További fotók a galériában:

Vegye fel velünk a kapcsolatot!