Kedvezményezett neve: Singer Design Kft.

Projekt címe: VEKOP-8.5.3-17 Munkahelyi képzések támogatása mikro, kis és középvállalatok munkavállalói számára

Szerződött támogatás összege: 6 821 131 Ft 

Támogatás mértéke: 71,06 %-os intenzitás

Projekt befejezési dátuma: 2020.04.30.

Projekt azonosító száma: VEKOP-8.5.3-17-2018-00031

Projekt leírás: Dinamikusan fejlődő vállalat révén szükségszerűen növekszik a szervezetünk. Az újonnan belépők már egy formálódó szervezeti kultúrába kell, hogy beilleszkedjenek. Ehhez nélkülözhetetlen kialakítanunk a folyamatos tanulás lehetőségét, a kooperáció és csapatmunka hangsúlyozását, ahol egymást segítik a kollégák, ezáltal egy új csapattag megjelenése nem a rivalizálást váltja ki, hanem a feladatok jobb differencálhatóságát. Munkavállalói oldalról érkező igény, hogy az egymás közötti kommunikációt fejlesszük. A tervezett képzéseink mind ezt hivatottak segíteni. A „mindennapi stressz-, agresszív – és konfliktushelyzetek kommunikációs kezelése” olyan terület, ahol a cég minden dolgozójának fejlődnie kell. Olyan munkahelyet akarunk megteremteni, melynek a vállalati kultúrájához hozzátartozik, hogy foglalkozzunk a munkavállalóinkkal, segítsük őket az előbb említett helyzetek minél hatékonyabb kezelésében. Kommunikációban feltétlenül meg kell, hogy jelenjen az asszertivitás és a célravezető kommunikáció.

Ahhoz, hogy ki tudjon alakulni egy kreatív együttműködői közösség fontos, hogy az együttműködés modelljei ismertek legyenek mindenki számára. Ehhez vennénk igénybe a csapatépítést célzó képzéseket.

Az Ipar 4.0 megoldások vállalkozásának versenyelőnyt, hatékonyságot, és agilitást biztosítanak, még gyorsan változó környezetében is. Az igénybe vett képzéseink mindegyike a hatékonyságot hivatott biztosítani, mivel a kommunikációs problémákat igyekszünk áthidalni és mindenkit támogatni abban, hogy célravezetően fogalmazza meg kollégái, megbízóink felé a mi érdekeinket. Ezzel elkerülve a sokszori újratervezést, amik félreértésekből adódhatnak. Tapasztalati számokból kiindulva egy tervező a saját elképzelésétől sokszor nehezen és hosszú idő után tud csak elszakadni. Ha az eredeti elképzelést csapatban vitatja meg kollégáival, akkor az új impulzusokat könnyebben be tudja építeni saját munkájába. Természetesen csak akkor, ha a kritika jól van megfogalmazva, nem sértő és pontosan kijelöli az új irányokat. Lean és KaiZen szemléletmód fokozatosan kell, hogy beépüljön a szervezet kultúrájába, ehhez teremtik meg az első lépést a most tervezett képzések. Tervezetten 11 fő fog résztvenni Ipar 4.0 képzésen