Villa az erdő szélén

Az Árpád kilátó közelében található közel 1700 m2-es lejtős telek gyönyörű, szinte egész Budapestet feltáró panorámával rendelkezik. A telepítés során a panoráma, és a telket körül ölelő természetvédelmi terület volt a meghatározó.

Az építtetőnek az volt az elképzelése, hogy a jelenlegi kornak megfelelő letisztult építészeti kialakítású, energiatakarékos és komfortosan lakható, exkluzív 4 szintes, nagyvonalú lakóépületet szeretne létrehozni.

A kialakítás során a földszinti privát terek és a közösségi lakóterek a közlekedő maggal kerültek elválasztásra úgy, hogy a nappali és hálószoba helyiségek mind-mind más jellegű tágas, illetve meghitt kerttel kiegészülhessenek. A központi lépcsőtér a ház minden szintjét és minden funkcióját összeköti és elérhetővé teszi a ház lakói számára. Szintáthidalás céljából a háromkarú lépcső mellett egy személyfelvonó is beépítésre kerül. A különböző lakó és pihenőterek saját kert- vagy terasz helyiséggel rendelkeznek.

Az épület mellett a nappali szinten helyezkedik el egy kültéri tároló, ahol a gépészeti kültéri egységek kaptak helyet. A hátsókertbe pedig tájépítész által tervezett tereplépcsőkön lehet eljutni.

Az épület anyaghasználata során az utcaképbe illeszkedően természetes színvilágú anyagokat alkalmaztunk. A cement hatású Kerlite burkolattal, valamint a fehér vakolattal visszafogott, mégis korszerű és elegáns homlokzat készül. A belső terek természetes megvilágítását a nagyméretű nyílászárók, és bevilágítók, valamint a légudvarok biztosítják.

 

GARÁZS SZINT

A lakóépület garázsszint + lakószint + nappali szint + master szint kialakítású. Letisztult és egyszerű tömegformálású.

A gépjárművel való megérkezés a garázs szinten történik, ahol egy 3 beállásos garázs kapott helyet, egy média szobával, beltéri ellenáramoltatós úszómedencével és fitness teremmel. Itt található még egy elektromos, gépészeti és háztartási helyiség is. A média szoba külön mosdóval és bárpulttal rendelkezik, míg a fitness teremben is van gőzgenerátorral ellátott zuhanyzó, WC és szauna is.

 

 

LAKÓSZINT

A lakószinten 4 hálószoba található, saját fürdőszobákkal és gardróbbal. Ezeken kívül 2 külön gardrób helyiség is elhelyezésre került, valamint a kültéri úszómedence gépészeti helyisége is ezen a szinten terül el, amit a fölötte lévő teraszról lehet megközelíteni. A gyerekszobákból kilépve a garázs fölötti extenzív zöldtetőn egy focipályát hoztunk létre a gyerekeknek a megrendelő kérésére, aminek már panorámája is van ebben a magasságban.

A domb felé helyezkedő hátsó szobának, a közlekedőnek és a három karú lépcsőnek a bevilágítását két légudvar biztosítja. A nagyobbik légudvar falán egy vízesés csordogál végig, melynek egy szinttel feljebb egy kis medence csillapítja a sebességét.

 

 

NAPPALI SZINT

A gyalogos megérkezés a nappali szinten történik, ahol a nappali egy tolófallal egyszerűen elszeparálható a gyereknappalitól. A nappalit és az étkezőt egy kandalló választja ketté vizuálisan, de szerkezetileg itt több, mint 14×6 méteres légies teret hoztunk létre.

A konyhából a kert felé haladva egy grillteraszra érkezünk, ahonnan kilátás nyílik a hátsó kertre és a mellettünk lévő terepszintről induló vízesésre.

A nappali motorikusan nyitható, üvegsarok csatlakozású teraszajtóin kilépve egy befedhető, árnyékolt pihenőteraszra érkezünk, ahonnan az infinity medencével a csodálatos budapesti panoráma tárul elénk.

Ezen a szinten található még a konyhának a kamrája, valamint egy gardrób a bejárati ajtó mellett és egy mosdó zuhanyzóval.

 

 

MASTER SZINT

A master szintre felérve a saját mosdó helyiséggel rendelkező dolgozóhoz érkezünk. Innen tovább haladva beléphetünk a dupla gardróbos, panorámás fürdőszobás master hálóba.

A master szint összes helyiségét körbe öleli egy fedett terasz, ahonnan fel tudunk lépcsőzni egy kültéri acél lépcsőn a tetőteraszra. Ennek a privát szintnek az árnyékolását blackout függönyökkel oldottuk meg. A teljes ház kívülről motorikusan működtethető kültéri textil árnyékolókat kap, ami szúnyog pliszét is magába foglal. 

 

 

TETŐTERASZ

A teljes budapesti panorámával rendelkező burkolt tetőteraszon egy hosszú grillpult kapott helyet, egy sarok ülőgarnitúrával és étkezőasztallal.

A lapostetőnek egy része intenzív zöldtetős, a kavics terítéses részen pedig napelemek helyezkednek el. 

 

Vezető tervező: Vezér Dávid

Tervező: Szilágyi Éva

Vegye fel velünk a kapcsolatot!